{"product_id":"nourishing-cream-with-immortelle","title":"Negovalna krema s smiljem","description":"\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eNEGOVALNA KREMA S SMILJEM\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003eVsakodnevna nega kože obraza in rok\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eVsi tipi kože\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eVlaži in neguje\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePrimerna za izsušeno in zrelo kožo\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003eNegovalna krema s smiljem je namenjena dnevni negi kože obraza in rok, ki potrebuje intenzivnejšo nego, predvsem zrele kože. Na koži naredi zaščitni sloj, s čimer zadržuje vlago in kožo tako še dodatno neguje.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eKremo večkrat na dan nanesite v tankem sloju na kožo in vtrite, lahko pa negovalno kremo uporabljate le kot nočno kremo, ki jo nanesete pred spanjem.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eV primeru, da imate občutljivo kožo, kremo pred uporabo na obrazu najprej nanesite na notranjo stran podlakti, da preverite možno preobčutljivost vaše kože na katero izmed sestavin kreme.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eSestavine\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eVse sestavine so dobro uveljavljene v kozmetiki in smatrane kot varne za uporabo s strani Cosmetic Ingredients Review (CIR) expert panel.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eVoda (Aqua)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eHidrolat laškega smilja (Helichrysum italicum flower water)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cspan style=\"text-decoration: underline;\"\u003eKaj je hidrolat?\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eHidrolat je stranski produkt proizvodnje eteričnih olj. Večinska sestava je voda (99,95 %), preostanek pa je eterično olje. Prednost uporabe hidrolata v primerjavi z eteričnim oljem je manjša alergenost in boljša stabilnost kreme.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cu\u003eZakaj smilj?\u003c\/u\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eUporaba smilja v kozmetiki ima bogato tradicijo; cenjen je predvsem zaradi svojih obnovitvenih in pomlajevalnih lastnosti. V kremi ima predvsem vlogo dišave, poleg tega pa deluje antioksidativno, pomaga zmanjševati rdečico in podpira mikrocirkulacijo. Njegova topla, zemeljska in zeliščna aroma naj bi prispevala tudi k občutku prizemljenosti in čustvenega ravnovesja.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eKokosovo olje (Cocos nucifera oil)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eKokosovo olje je jedilno olje pridelano iz plodov kokosove palme. Njegova uporaba v kozmetiki je dobro uveljavljena in raziskana.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eNa koži deluje blago protimikrobno in emolientno (zadržuje vlago), s čimer kožo vlaži in jo mehča. Po nanosu ne pušča mastnega občutka.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eJojobin vosek (Simmondsia chinensis seed oil)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eJojobin vosek se izdeluje iz semen jojobe.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eNa koži deluje emolientno (zadržuje vlago) in protivnetno, zato je primeren za nego vnete in razdražene kože. Po nanosu ne pušča mastnega občutka.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eČebelji vosek (Cera alba)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eČebelji vosek izdelujejo medonosne čebele, za izgradnjo satja. V kozmetiki se uporablja že več tisočletij.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eNa koži deluje okluzivno (tvori zaščitno plast, ki prepreči izhlapevanje vode), s čimer daje koži mehkobo in jo ščiti.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eBtms emulgator (Behentrimonium methosulfate, Cetearyl alcohol) \u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eBTMS je emulgator (združuje vodno in oljno fazo kreme), pridobljen iz olja oljne repice, ki ga sestavlja mešanica behemtrimonijevega metosulfata in cetearilnega alkohola.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003ePoleg emulgatorskih lastnosti, na koži deluje tudi emolientno (zadržuje vlago), s čimer kožo vlaži in mehča.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eGlicerin (Glycerin)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eGlicerin je prisoten v rastlinskih in živalskih maščobah. Pridobiva se z razgradnjo maščob ali s fermentacijo sladkorjev.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eS pomočjo higroskopnega delovanja (veže nase vodo iz okolja in spodnjih plasti kože, ter poveča vsebnost vode v površinskih plasteh) kožo vlaži, s čimer preprečuje izsuševanje in luskavost kože. Njegova uporaba v kozmetiki je dobro uveljavljena in raziskana.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eTokoferol – vitamin E (Tocopherol) \u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eVitamin E je v maščobi topen vitamin, katerega glavna vloga je antioksidativno delovanje.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003ePoleg antioksidativnega delovanja, pomaga zadrževati vlago v koži, s čimer jo naredi mehko in gladko, zmanjšuje posledice UV žarkov, gladi gube, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eGeogard ultra (Gluconolactone, Sodium benzoate)\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eGeogard ultra je kombinacija glukonolaktona in natrijevega benzoata, ki ima v kremi vlogo konzervansa. Ima certifikata Soil Associtaion in Ecocert, ki zagotavljata, da je izdelek naraven in okolju prijazen.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eGlukonolakton je oksidirani derivat glukoze, ki poleg vloge konzervansa, kožo še vlaži, izboljšuje njeno teksturo in upočasnjuje staranje.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eNatrijev benzoat je naravna snov, ki jo najdemo v sadju in zelenjavi. Poleg uporabe v kozmetiki, se kot konzervans uporablja tudi v hrani.\u003c\/p\u003e","brand":"VAZE COSMETICS","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":57582144979268,"sku":"6","price":15.0,"currency_code":"EUR","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0516\/6035\/7825\/files\/negovalna_smilj.jpg?v=1792915865","url":"https:\/\/vaze.si\/products\/nourishing-cream-with-immortelle","provider":"VAZE COSMETICS","version":"1.0","type":"link"}